Játékok Nepálban


karcsika (368) beszámolója
15810 megtekintés
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Nepál

Téma: Játékok, Gyerekek

Utazás időpontja: 2011.02.21 - 2011.02.27


Kisgyerekek:

A fiúk csigát pörgetnek. Amennyire értettem az a lényege, hogy a facsigára feltekerik a madzagot, és a csigát úgy kell eldobni, hogy egy ijelölt területen belül pörögjön, majd fel kell venni a földről a zsinórral és a tenyéren pörgetni tovább. Az minősül sikeres gyekorlatnak, ahol mind a három fázis megvan.

A kislányok a belső bokájukkal dekáznak. Dekázásra minden megfelel. Láttam labdát, gombolyaggá tekert gumiszalagot, de láttam összekötözött fűcsomót is. Egész kiscsi lányokat láttam gumi karikákkal játszani, az volt a feladatat, hogy úgy pöcköljék el a saját katikájukat, hogy az a másik karikájának tetetjénlandoljon.

Alsós általános korú fiúk kriketteztek, a nagyobbak a biliárd és az asztali foci keverékét játszották. Egy négyzet alakú tábla négy sarkába volt lyuk vágva, ide kellett egy fehér korongot megpiccintve belökni a többi korongot. Négyen játszották a játékot.

Nagyobb lányokat nem láttam játszani.

A férfiak kártyáztak és egy táblás játékot játszottak. Kinézetre olyan, mint a ki nemvet a végén, de nyilván bonyolultabb. Dobáshoz egy furcsa, majdnem gömb alakú kockát használnak, ami dokáig imbolyog mielótt hajlandó lenne adni egy számot.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!