-

karcsika (368) beszámolója
20566 megtekintés
szerkesztés alatt

Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Claridge Hotel 3*, Dubai, Egyesült Arab Emírségek, Dubai

Téma: Nyaralás, Tengerpart

Utazás időpontja: 2008.02.12 - 2008.02.17


Dubai valószínűleg soha nem lett volna Dubai, ha nincs hozzá a Jumeirah. A Burj al Arab méltó korona a fantasztikus partszakaszra, a Jumeirah a korona nélkül is megállja a helyét. Olyan, amilyennek lennie kell: finom, fehér homok, meleg, türkiz színű, makulátlanul tiszta víz.

A Jumeirah városhoz közeli részén hosszú szabad-strandok vannak. Erre a részre a városból (Deira, Bur Dubai) néhány száz forintért taxival el lehet jutni; annak sem kell kimaradni a Jumeirah örömeiből, aki a városban száll meg. A városhoz legközelebbi részen vannak zuhanyozók a parton. A helyi hölgyek a bikinitől a teljes csadorig minden ornátusban megfordulnak a vízben, nem okoz gondot a nyugati dekadencia, de a monokini már tiltott.

Szintén vannak szabad strandok közvetlenül a Burj al Arab kerítéstől keletre (a város felé). Ez is egy jó két kilométeres szakasz. A várostól ide olyan 8 USD körül kerül a taxi, a Marinától azonban csak néhány picula. Nem rossz érzés a Burj al Arab tövében napozni.

A Burj-tól nyugatra, egészen a Marinán túlig már a szállodák magánstrandjai vannak. A legnyugatibb részen, a Hilton közelében 2009-ben még lehetett fürödni.

Ha van rá mód érdemes elmenni Umm al Quwain-ig. Mint a Jumeirah, csak kint a semmi közepén. Csak mi, a homok és az Arab-öböl. Álomgyönyörű tengerpartok sora. A szállodák tengerpartjára rendszerint beengednek, bérelt autóval is érdemes kipróbálni. Mi az Umm al Quwain Beach Hotel strandján voltunk, vastagon megérte a befektetést. A szálloda maga is remek (5*-os bungalók), de a part felülmúlhatatlan.

A hét emírségből hat az Arab-öbölre néz, csak Fujairah van az Indiai-óceán mellett. Akik korábban jártak az Emirségekben azt mesélték, hogy az az igazi, Fujairahban a legszebb a tenger, ott érezhető legjobban az ÓÓÓceán. Mára azonban Fujairah-ból szállítják el az Emírségekben kitermelt olaj jelentős részét, és ez bizony csúnyán meglátszik a parton is. A gyerekeket nem is engedtük a vízbe, de a talpukról sem jött le napokig a homokban ráragadt olajmaradék. Fujairah egyetlen érdekessége egy skanzen és az emír anyagból készült - amúgy impozáns - vára, de szerintem ez kevés indok a hosszú utazásra Dubaiból.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!