Mauritius álomsziget


bk (2) beszámolója
25373 megtekintés
szerkesztés alatt

Értékelés: 5*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Port Louis, Mauritius

Téma: Mauritius

Utazás időpontja: -


Két éve, télen jártam ezen az apró kis gyöngyszem szigeten, ami az eddigi legcsodálatosabb hely, ahol valaha megfordultam! A látvány valóban robbanásszerűen borítja el az érzékeket.

Megérkezésünkkor a hajnali párán túl a vaníliaillat volt a legemlékezetesebb, ami hirtelen megcsapott, majd egész héten át az egész szigeten végigkísért.

A rövid transzfer után a szállodába érkezve banán-mangó-naracs alapú frissen facsart gyümölcskoktélt fogyasztottunk, majd a szobákat átvéve átadtuk magunkat egy olyan nyugodt és békes pihenésnek, amit a város zajában nap mint nap robotolóként el sem tudtunk addig képzelni...

A sziget bérautóval könnyen bejárható, az utak állapota jó, és a helyiek nagyon segítőkészek. Angolul jól beszélnek, közvetlenek és mindent megtesznek azért, hogy a vendég tényleg kiemelt figyelemben részesüljön a szállodán belül és kívül is.

A látnivalók közül a természeti szépségek nyűgöztek le leginkább: a mélybe zuhogó vízesések, a magas hegyek panorámája az egész szigetet körülölelő korallzátonyokkal, a Hétszínű Föld természeti jelenség, vagy a Botanikus kert növényóriásai és a mindenhol trillázó narancsszínű kismadár.

Mauritiuson a kreol, indiai, kínai és francia konyha ízei keverednek, legnépszerűbb fűszerük a chili, amit például a friss ananászra is szórnak egy csipettel...Rengeteg könnyű halétel, édes-pikáns különlegességek, sokféle, apró desszertek, lágy zamatú borok - a kulináris élvezetek közül ezeket emelném ki.

Esténkét a segatánc zenéje, kreol dallamok kúsztak át a parti csenden, ahol egy enyhe borzongató szél mozgatta mindig a vizet.

A hajókirándulások, búvárkodások olyan vízivilágot lepleztek le, amilyen színű halakat és korralokat álmodni sem mertünk, nemhogy tapintani...

A szállodákban és szobákban mindenhol hibiscus díszítések várják a vendégeket, a virágokat naponta cserélik, és még az alacsonyabb kategóriájú hotelek is nagyon tiszták, rendezettek és újszerű a berendezésük. Az étkezőasztalokon is kagylódíszek vannak elszórva, hogy egy pillanatra sem feldkezzen meg a vendég, hogy milyen paradicsomi helyen jár.

A luxust kedvelőknek, vagy nászutasoknak a Legends szállodát ajánlom legszívesebben. A hotel közös terei nyitottak, így az oszlopok között egész nap kellemesen lengedezik a szellő, a wellnessrészlegében minden vendég a legkörültekintőbb kényeztetésben részesül, és az ínyenc vendégek is megtalálják számításaikat a sziget minden egzotikus ételét is kínáló konyhán.

Visszaérkezéskor a 13 órás repülőút után, fáradtan, de élményekkel gazdagon, akár azonnal vállaltam volna az újabb utat, hogy visszatérhessek erre az édeni kis szigetre.


Hozzászólások a beszámolóhoz


2008.01.24 13:00 utazo (2)
Februárban mi is ide utazunk, de ezt az oldalt azért átnéztem.Fontos megelőzni a problémát. http://www.utazaselott.hu/utaza s-mauritius.html

2009.06.17 16:06 Csink (2)
így van, én is mindig tájékozódok, ha utazok valahova
Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!