Bécs

jtimea (21) beszámolója
19969 megtekintés
szerkesztés alatt

Értékelés: 5*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Hotel Harmonie 3*, Bécs, Ausztria, Alsó-Ausztria

Téma: BÊcs

Utazás időpontja: -


Évente kétszer-háromszor biztos kilátogatunk Bécsbe.Egy kis városnézés, vásárolgatás vagy egy-egy jó koncert a cél, de amit sosem hagyunk ki, az egy finom sütemény a Demelben.:)

Ha Bécsben járok, biztos esik az eső vagy a hó, ám a város így is lenyűgöző. Sok minden megmaradt a régi császárváros hangulatából, szinte a régi Sissi filmekben érzem magam.

A Schönbrunni kastély egy egész napos program; a termekben való bolyongás után vidám felüdülést jelent a kertben szaladgáló mókusok látvénya.

A múzeumnegyed nem csak kultúrprogramként remek, hanem nagyon jót lehet sétálni onnan egészen a várig és még tovább a Cafe Centralig.

A tömegközlekedés is kiváló, mindenkinek ajánlom, hogy menjen néhány megállót a villamossal vagy a metróval, élménynek sem utolsó!

Természetesen a Mariahilferstrasset sem hagyjuk ki soha és nemcsak az üzletek, hanem a sajátos hangulat miatt! Ilyenkor télen kivilágítva....

Ha egyszer van egy üres napotok, ruccanjatok át a szomszédos fővárosba, higyjétek el, megéri!


Hozzászólások a beszámolóhoz


2007.12.07 17:43 esztiandbala (1)
Mi tavaly voltunk a Párommal az adventi vásáron Bécsben, mindenkinek csak ajánlani tudom. Már december elején rengeteg a látogató, mégis mindent meg tudtunk nézni, amire kíváncsiak voltunk.

Nem szabad kihagyni a császári téli rezidencia udvarát, innen indulnak lovaskocsis kirándulások.

Érdemes ellátogatni a Természettudonyányi- és a Szépművészeti Múzeumba is, amik a Mária Terézia téren találhatóak. Már csak a bejárat előtt álló elefántszoborért is érdemes idelátogatni, remekül fogtok vele mutatni egy fényképen. :) Persze itt is van karácsonyi vásár, nem csak a Városháza előtt.

Ha valakit érdekelnek a gyönyörű épületek, nézze meg a Parlamenet épületét, és fényképezkedjen a mosolygó Athénével, aki állítólag a háta mögött elhangzó szavakon mosolyog. Hát, sose lehet tudni...:)

Amit senkinek sem szabad kihagyni, az a Lepkeház (Schmetterlig Haus). A Mária Terézia tértől nem messze található látványosság egyetlen hátránya, hogy szinte trópusi klímában kell végigjárni a házat, mert a lepkék azt kedvelik. Emellett egyedülálló élményt nyújt, ha az ember feje búbján telepszik le egy hatalmas, ezerszínű lepke! Mindenhol van kirakva karikázott gyümölcs, ha az ujjadat beledörzsölöd kicsit, a lepkék rövid időn belül a te ujjadról fognak falatozni. És ezek akkora lapkék, amit máshol nem látsz a szabadban! Még súlyuk is van. :) Csak vigyázni kell, mert gyakran a földön ücsörögnek, nehogy összetapossa őket valaki!!!

A Stephans Dom minden Bécsbe látogató számára "kötelező" program, de érdemes meglátogatni, mert karácsony táján szépen ki van világítva.

A Mariahilferstrasse igazi kikapcsolódást nyújt a gyönyörű karácsonyi fényekkel és a rengeteg utcai előadóval, a karácsonyi vásárban pedig rengeteg édességet, ajándéknak valót és forralt bort lehet kapni. Ihatunk teát és puncsot is, de én még alkoholmantes "gyerek" forralt bort is láttam. Szóval kínálat az van. Egyébként karácsonyi bögrében adják a forró italokat, érdemes keresgélni, hogy hol a legszebb, mert nem mindenhol egyformák. Ha pedig nem szeretnéd megtartani a bögrét, vissza kell vinni, és kapsz vissza abból a pénzből, amit az italért kifizettél. De mi megtartottuk a bögrét, és legközelebb próbálunk másfajtát szerezni. :)

Egyszóval mindenkinek tudom ajánlani a bécsi adventi vásárt, tényleg nagyon szép,és nincs is olyan messze.

2007.12.04 13:19 rearea (1)
Én tavaly decemberben voltam utoljára (3. vagy 4. alkalommal, már nem emlékszem)a Schönbrunni kastélyban. Mindegyik látogatásom alkalmával gyarapodtak ez ismereteim, és mindig lenyűgözött az a hatalmas épület, a mögötte található szépen gondozott park, a vízesés és a kertben szaladgáló édes kis mókusok.

De az utolsó látogatásom alkalmával sajnos negatív dolgokkal is szembesülnöm kellett. Mivel az Aventi időszakban jártam a kastélyban, rengetegen voltak, köztük diákcsoportok is. Annyira nagy volt a tömeg, hogy szinte úgy tolta át az egyik csoport a másikat teremről teremre. Aki tovább elidőzött volna egy-egy szobában, nem tudott mivel mindig jött a következő "adag" látogató. :( Ettől függetlenül jól éreztem magad, mivel a karácsonyi vásárban lehetett vásárolni finom puncsot! :))

2007.12.06 15:56 karcsika (368)
Bécsben talán a legjobb rengeteg kiállítás. Budapesten akár fél napot állunk sorba egy belépőért egy jobb kiállításra, amihez hasonló Bécsben egy időben akár kettő-három is akad.

Nekem a kedvencem az Albertina, az Operaház mögött. Egy épültben egyszerre akár négy olyan kiállytás is van, ami itthon nem fordult elő még talán soha. (Pl egyszer Toulouse Lautrec kiállításra mentünk, de em mellett volt egy amerikai absztrakt impressionista átfogó meg egy Andy Warhol kiállítás (amúgy bónuszként, mert csak egyszer kell belépüt venni).

2008.05.06 20:24 robert (1)
En mar haromszor voltam Becsben!A tavaly nyaron ott voltam 2 es fel honapot!!!Nagyon jol telt!!Meglatogattam amit csak tudtam k2 es fel honap alatt de meg igy sem tudtam megnezni mindent!!Voltam a Praterben,Stephansdom-on,a Sconbrunnban!!!Egyszeruen csak annyit tudok mondani,hogy soha eletemben nem lattam annyi lenyugozo,csodas epuleteket,mint ptt Becsben.
Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!